TDK: Şapka İşareti Hiçbir Zaman Kaldırılmadı

13 Temmuz 2010 Salı

Türk Dil Kurumu’nun 78. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla “Yabancı Sözlere Karşılıklar Kılavuzu” yazılımı, düzenlenen törenle sanal ortamda kullanıma sunuldu.

TDK Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, 78. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende Mustafa Kemal Atatürk'ün isteği doğrultusunda kurulan TDK'nın, Türk Dili tarihinde yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu söyledi.

Atatürk'ün Türkiye İş Bankasındaki hisselerinin gelirlerinden ilgili kurumlara düşen payın vasiyetname hükümleri ve CHP'nin verdiği talimatla her yıl ödendiğini kaydeden Akalın, bu konuda gösterdikleri ilgi ve duyarlılık için CHP yöneticilerine teşekkür etti.

“ŞAPKA İŞARETİ HİÇBİR ZAMAN KALDIRILMADI”

TDK'nın son bir yıl içindeki çalışmaları ve yaptıkları hakkında da bilgi veren Akalın, kamuoyunda bilinenin aksine TDK'nın ''bazı harfler üzerindeki şapka işaretini hiçbir zaman kaldırmadığını”, “çok oturgaçlı götürgeç”, “ulusal düttürü” gibi sözcükleri de hiçbir zaman türetmediğini belirtti.

Konuşmanın ardından TDK'nın sanal ortamdaki yeni yazılımları “Yabancı Sözlere Karşılıklar Kılavuzu” ve “Sıkça Yapılan Yanlışlara Doğrular Kılavuzu” tanıtıldı. 12.07.2010

0 yorum:

 
 
 
 
Copyright © güvence