LİBERMAN'DAN AĞIR HAKARET

6 Temmuz 2010 Salı

Mavi Marmara baskınının altında ezilen İsrail’in Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Davutoğlu’nun 3 seçeneğini değerlendirirken Türkiye’den özür dilemeyeceklerini bir kez daha yineledi. Ancak, bu kez üslubunu bir kaç ay önceki müttefikine hakaret noktasına vardırdı.

Türk diplomasisinin yanlış yolda olduğunu ifade eden Liberman, geride bıraktığımız Cuma günü “Gizli Görüşme Krizi”ni aşmak için Başbakan Netenyahu ile yaptığı görüşmeden sonra farklı bir üslup takınmaya başladı. Belki de Davutoğlu’nun gizli görüşmesinden dolayı içpolitikada aldığı ağır yara nedeniyle Liberman, doğrudan Davutoğlu’nu hedef almaya başladı.

Türk diplomasisinde ciddi bir değişiklik gözlendiğine işaret eden Liberman, bu değişimin 40 yıl geriye gidiş şeklinde olduğunu söyleyen Liberman, Türk diplomasisinin Ayetullah Humeyni dönemindeki İran diplomasisini çağrıştırdığını söyledi.

“Sanki İran’daki Ayetullah Devrimi dönemindeyiz” diyen Liberman, İsrail Ordu Radyosu’na yaptığı açıklamada İsrail’in, “Gazze filosu” baskını nedeniyle Türkiye’den özür dilemeyeceğini tekrarladı. Türkiye’nin “yanlış diplomasi” yürüttüğünü öne süren Lieberman, “Her ülke, kendi diplomasini seçiyor ve Türkiye, yanlış yönü seçtiği için üzüldüm. Türkiye yanlış diplomasi seçtiği için İsrail’in özür dilemesi veya diplomasisinde rota değiştirmesi gerekmezdi” dedi.

Türk diplomasisindeki sorunun İsrail olmadığını belirten Liberman, “Bizim sorun olmadığımızı, sadece bahane olduğumuzu anlamalıyız” dedi. 06.07.2010

0 yorum:

 
 
 
 
Copyright © güvence