PKK PROPOGANDASINA 138 YIL HAPİS

1 Ocak 2011 Cumartesi

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Azadiya Welat Gazetesi eski Yazıişleri Müdürü ve İmtiyaz Sahibi Emine Demir'e, yayınlanan haberlerde PKK propagandası yaptığı iddiasıyla 138 yıl ağır hapis cezası verdi.

Azadiya Welat Gazetesi eski Yazı İşleri Müdürü ve İmtiyaz Sahibi Emine Demir'in yargılandığı dava Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz yargılanan Emine Demir katılmazken, Avukatı Servet Özen hazır bulundu. Özen, savunmasında davaya konu yazı ve haberlerin düşünce ve fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesini talep ederek, müvekkilinin beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, kısa aradan sonra 24 yaşındaki gazeteci Emine Demir'e 2008-2009 yıllarında yayınlanan 84 ayrı haberlerde TCK'nin 314. maddesine göre "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği" ve TMK'nın 7-2 maddesi uyarınca "örgüt propagandası" yaptığı iddiasıyla 84 kez 1 yıl 6 aydan oluşan toplam 138 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme ayrıca, tutuksuz yargılanan sanık Demir hakkında yakalama kararı çıkardı. Bundan bir süre önce de Azadiya Welat gazetesi yazı işleri müdürü Vedat Kurşun 166 yıl, Ozan Kılınç ise 21 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

0 yorum:

 
 
 
 
Copyright © güvence