Baykal mı Gelir, “Varan 2” mi ?

20 Mayıs 2010 Perşembe

Ben Ulusal Kriminal Bürosu’nu ilk kez duydum. Nedir, ne değildir bilmem. Çalışmalarının güvenirliği konusunda bilgim yok. Deniz Baykal’ı deviren kasetin tamamen montaj olduğunu dünya çapında tanınan teknik cihazları tarafından ortaya konduğunu açıkladı. Analiz sonuçları, Deniz Baykal’ın, “İleri teknoloji kullanıldı” sözlerini teyit eder nitelikte.

Son derece hızlı gelişen olaylar, bizi şoktan şoka sokuyor. Sorular bitmek bilmiyor. Tek eksiğimiz cevapların tatmin edici olmaması.

Ulusal Kriminal Bürosu’nun tespitleri ve açıklaması, Baykal’ı aklamaya yeter mi, Baykal geri döner mi, dönerse neler olur?

Baykal, Ulusal Kriminal Bürosu’nun açıklamasından sonra bir açıklama yaparak, “Bu noktada adaylığım sözkonusu değil” dedi. Baykal, dönse de dönmese de partisi asıl bugünden itibaren parçalanma sürecine girmiştir.

Baykal, kendisini ziyaret eden milletvekillerine Kemal Kılıçdaroğlu’nun “yangından mal kaçırır gibi” aday olduğunu söyledi.

Bu arada başta Baykal’ın 50 yıllık dostu olan Genel Sekreter Önder Sav olmak üzere 60 milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini açıkladı.

Yetmedi 77 il başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini deklare etti. İl başkanları deklarasyonunun açıklandığı saate kadar gizli bir elin talimatı ile akademisyenlerden ve bürokratlardan oluşan bir operasyon timi, Anadolu’ya dağılarak, Kılıçdaroğlu’na mesafeli yaklaşan il başkanlarının ayaklarına kadar gidip, baş başa, yüz yüze görüşmelerde onları ikna (!) etti.

Şimdi CHP’de neler olacak? Ortaya çıkan yeni durum, Kılıçdaroğlu’na destek verenlerde kırılmaya yol açar mı? Bugünkü yazılı açıklamasına rağmen Baykal geri döner mi ? Baykal dönerse kurultayda birileri çıkıp, “Varan 2’den bahsediliyor. İkinci kasetin çıkmayacağından emin misiniz?” diye sorar mı? Baykal aday olmasa bile kendi bir aday çıkartır mı? O çıkartmasa da birileri, “Baykal’ın adayıyım” der mi? CHP kurultaylarında bunlar daha önce yaşanmamış olaylar değil.

Baykal aday olsa da olmasa da Kılıçdaroğlu, Ulusal Kriminal Bürosu’nun açıklamasından çok önce, “İsterse Sayın Baykal da aday olabilir” diyerek kararlılığını ortaya koydu. Yani her halukarda adaylıktan çekilmeyecek

Acil kaydı ile yaptırılan kamuoyu yoklamalarında, Kılıçdaroğlu rüzgarı yüzde 32.3 civarında esse de CHP bu kurultaydan yara alarak çıkacaktır.

Kurultay sonucundan ne çıkarsa çıksın o salonda “hain”, “ihanet”, “fitne”, “işbirlikçi” gibi kavramlar havada uçuşacaktır. Başka şeylerin de uçuşmaması için geniş güvenlik önlemleri alınması gerekir. Demedi demeyin.
20.05.2010

0 yorum:

 
 
 
 
Copyright © güvence