Recep İvedik Şehit Olamaz

21 Mayıs 2010 Cuma


Şahan Gökbakar, Recep İvedik rolü ile şöhret basamaklarını çıkarken kilosu da tavan yaptı. 135 kilosu ile askere gitmekten kaçan Şahan Gökbakar'a vatan borcunu yerine getirmekte olan oyuncu Alp Kırşan'dan tepki geldi,

27 Şubat'ta birliğine teslim olan ve Şırnak-Silopi'de vatani görevini yapan genç oyuncu Alp Kırşan, Facebook'taki sayfasına "Şırnak-Silopi'de vatan borcu. Rahat uyu Recep İvedik" yazdı. Alp  Kırşan'ın bu tepkisine Facebook  arkadaşlarından da destek geldi. 

Recep İvedik'le bütünleşen Şahan Gökbakar ise,  İstanbul Gümüşsuyu Asker Hastanesi'nde yapılan muayenede 1.84 boy ve 135 kiloyla askerlik için belirlenen boy - kilo çizelgesinin çok üstüne olduğu için muafiyet belgesi aldı.
 
Peki Şahan Gökbakar'ın fazla kiloları kalıcı mı? 
 
Şahan Gökbakar, 2009'un Mart'ında  Hürriyet Gazetesi'nden Ayşe Arman'a verdiği röportajda "Recep İvedik yüzünden zayıflamıyor olabilir misiniz? Ya da bu bahaneniz mi?" sorusuna,  "Benimki bilinçli tercih. Canım isterse zayıflayacağım, istemezse böyleyim" karşılığını vermişti. Demek ki, Şahan Gökbakar'ın canı askerlik yapmak istemiyor. Onun canı, Alp Kırşan'ın Facebook'ta yazdığı gibi İstanbul'da rahat uyumak istiyor. 
 
Son dönemde askere gitmemek için bir kaç yıl öncesinden bilinçli olarak kilo almaya başlayanların sayısı hayli fazla. Bence hastanelerde fazla kiloları nedeni ile askerlikten muaf raporu verilen yükümlüler, 40 yaşına kadar fizyolajik değişim ve hukuki açıdan takibe alınlamalıdır.
 
Sarıyayla Jandarma Karakolu'na 20 gün önce yapılan saldırı sonucu yaralanıp, GATA'da tedavi altına alınan jandarma komando ERMAN AYDIN, şehit oldu. Şehit ERMAN AYDIN, doktorların ve komutanların fazla kiloları nedeni ile çürüğe ayırdığı ve askerlikten muaf tutmak istediği 21 yaşında bir fidandı. Ancak, ERMAN AYDIN, vatani görevini yerine getirebilmek için gece gündüz  spor yapıp, fazla kilolarından kurtularak askere gitti.
 
ERMAN AYDIN, askere gitmeden önce 106 kilo idi. "Bilinçli ve canı istediği" için zayıflayıp askere gitti. O şimdi şehit. Sen rahat uyu Recep İvedik. 

"Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek:

Siz, hayat süren leşler, sizi kim diriltecek?"
21.05.2010

0 yorum:

 
 
 
 
Copyright © güvence