OPERASYONLAR DURURSA BU HABER SUÇÜSTÜ SAYILIR

22 Temmuz 2010 Perşembe

Amerika Birleşik Devletleri’nin İran’daki Halkın mücahitleri örgütünün Kandil Dağı’nda konuşlandırılması için PKK ile pazarlığa oturduğu ortaya çıktı.

İran'da yayımlanan Kayhan Gazetesi’nin haberine göre, Beyaz Saray, PKK’dan İran’daki terörist faaliyetleri ile tanınan Halkın Mücahitleri örgütünün Kandil Dağı'na yerleşmesine izin vermesini istedi.

Amerika, -birliklerinin Irak topraklarından çekilme tarihinin yaklaşması ve Irak hükûmetinin, muhalif örgütün mensuplarının yakalanıp sınır dışı edilmesi yönündeki kesin kararıyla eş zamanlı olarak- Irak'tan çekilmeden önce İran sınırındaki dağa muhalif terörist grubu yerleştirmek için şimdiden işe koyuldu.

PKK’nın lider kadrosundan bir isim, İran medyasına yaptığı açıklama ile Amerika’nın PKK ile pazarlığını gözler önüne serdi.
Geçtiğimiz cumartesi günü Beyaz Saray’dan PKK’nın liderlik konseyine bir mesaj geldiğini söyleyen isim, “Bu mesajda, Amerikalılar PKK'lı yetkililerden Halkın Mücahitleri üyelerinin İran sınırındaki Kandil Dağı'na yerleştirilmesini istediler" dedi.

Gazetecinin, "Amerikalı yetkililer, buna karşılık size ne önerdi?" sorusuna ise, PKK yöneticisi,
"Onlar bize Türk ordusunun Kuzey Irak'a saldırılarını durduracağı sözünü verdiler" karşılığını verdi.
PKK’nın lider kadrosunun ABD’den gelen bu önerinin incelediğini belirtirken nasıl bir yanıt verildiğini açıklamadı. 21.07.2010

0 yorum:

 
 
 
 
Copyright © güvence