İRAN ABD VE RUSYA'YI TEHDİT ETTİ

26 Mayıs 2010 Çarşamba

Kerman kentinde konuşan İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, önce Türkiye ve Brezilya ile yapılan anlaşmayı tanıması için ABD Başkanı Obama’ya çağrıda bulundu. Ahmedinejad,  İsrail'i kastederek, “Dünyada ve ABD'deki bazı mihraklar, Obama'nın İran halkının karşısında yer alması ve İran halkıyla dostluk yollarını ebedi olarak kapatması için baskı yapıyor. Eğer ABD ve müttefikleri işbirliği istedikleri konusunda samimi iseler bu anlaşmayı kabul etmeleri gerekir. Ancak, bahane arıyorlarsa diyalog yolu kapanacaktır. Sayın Obama bilmeli ki, bu anlaşma tarihi bir anlaşmadır. O bakımdan Obama bu fırsatı iyi değerlendirmelidir. Aksi taktirde İran yeni bir fırsat daha vermeyecek" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’in ismini vermeden, “Bir komşu ülkenin lideri, İran’a yaptırım uygulanması konusunda ABD’nin baskısına boyun eğmiştir” dedi. Ahmedinejad, bu sözlerden sonra Dimitri Medvedev’e seslendi:

"Bugün Medvedev'in davranışını maruz görmek çok zorlaştı. İran halkı, Rusların dost mu, yanında mı yoksa başka şeylerin peşinde mi, bilmiyor. Bu kabul edilemez. Umarım Rus liderleri ve yetkilileri bu samimi sözlere dikkat edip durumlarını düzeltirler ve İran halkının onları da tarihi düşmanlar listesine almasına izin vermezler."
26.05.2010

0 yorum:

 
 
 
 
Copyright © güvence