KİM DOĞRU SÖYLÜYOR?

27 Mayıs 2010 Perşembe


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran ile “Takas anlaşması”nın bir saatten fazla süren telefon görüşmesinde Obama tarafından taktirle karşılandığını söyledi. Ancak, okyanus ötesinden gelen haberler Erdoğan’ı teyid etmiyor.
Amerika’nın tüm kurumlarında, Türkiye’nin önderlik ettiği “Takas anlaşması”nın Beyaz Saray'ın İran'a yönelik politikasına müdahale şeklinde yorumlanıyor.
The Washington Post gazetesi de Türkiye'nin Tahran'la yaptığı anlaşmanın  Obama-Erdoğan ilişkilerinin gerginleşmesine neden olduğunu yazdı. Washington’da Türkiye’nin diplomasi alanında Amerika’nın işine karıştığı ve gereksiz yere durumdan vazife çıkardığı görüşü hakim.

Washington Post’un haberinde ilginç tesbitler var. Bu çerçevede Obama’ya göre, Türkiye “takas anlaşması” ile BM Güvenlik Konseyinin Haziran’da İran'a karşı kabul edilmesine kesin gözü ile bakılan yaptırımların engellenmesine hizmet etti.

Eğer Washington Post’un bu haberi doğru ise, Erdoğan ile Obama’nın bir saatten fazla süren telefon konuşması, hayli gergin bir atmosferde gerçekleşti.

Washington Post haberinde, “Telefon görüşmesinde Obama, Erdoğan’a, ‘takas anlaşması’nın neden yeterli olmadığını anlattı” dedi.

Peki, bu durumda biz kime inanacağız? Tabi ki, telefon görüşmesini bizzat yapan birinci ağıza. Kim bilir belki Obama ile Erdoğan’ın telefon görüşmesine ilişkin ses kaydı da internet sitelerine düşer de konuşmalara bizzat şahit oluruz..!
27.05.2010

0 yorum:

 
 
 
 
Copyright © güvence