BAHÇELİ’DEN ERDOĞAN’A 7 ÖNERİ

20 Haziran 2010 Pazar

Türkiye’nin tarihi bir yol ayrımında olduğunu ifade eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’a terörle mücadelede acil ve etkili önlemler almasını, TBMM’den de erken seçim kararı çıkartmasını önerdi.

PKK’nın Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Gediktepe’deki askeri birliğe saldırı nedeni ile yazılı açıklama yapan Bahçeli, Türkiye’nin tarihi bir yol ayırımına geldiğine işaret etti.

Bahçeli, AKP’nin PKK açılımı nedeni ile bölücü örgütün cesaret ve cüret kazandığını vurguladı. Erdoğan’a çağrıda bulunan Bahçeli, “Teslimiyeti, etnik bölücülüğün taşeronluğunu bırakıp terörle mücadelede acil ve etkili önlemler alın” dedi.

“MGK ÖNE ÇEKİLSİN, OHAL İLAN EDİLSİN, ERKEN SEÇİME GİDİLSİN”

24 Haziran’da yapılması planlanan MGK toplantısının öne çekilerek önümüzdeki Pazartesi yapılmasını isteyen MHP Lideri, Başbakan Erdoğan’a 7 öneride bulundu:

“1- PKK terörü ve etnik bölücülük özel gündemiyle yapılacak toplantıda terörle mücadele için kapsamlı önlemler karara bağlanmalı ve PKK açılımı zırvasından vazgeçildiği ilan edilmelidir.
2- Bu kapsamda terörün iç kaynakları ve unsurlarına karşı gerekli tedbirlerin alınabilmesi için Anayasanın 120’nci maddesine göre bölgede Olağanüstü Hal ilan edilmelidir.

3- Kuzey Irak’a karşı siyasi, ekonomik ve askeri tüm imkânlar kullanılarak etkili bir caydırıcılık stratejisini uygulamaya konulmalıdır.

4-Terör saldırılarının kaynaklandığı bu bölgeye geniş çaplı bir kara harekatı yapılmalı ve teröristlerin geçiş yollarını emniyete almak için Kuzey Irak’ta askeri ihtiyaçları karşılayacak geçici güvenlik kuşağı oluşturulması için gerekli hazırlıklara süratle başlanmalıdır.

5-Kandil dağındaki terör elebaşlarına ve altyapısına karşı etkili bir askeri harekat icra edilmelidir. Kandil terör karargahı olmaktan kalıcı bir şekilde çıkarılmalıdır.

6-Terör örgütünü İmralı’dan serbestçe yöneten teröristbaşının yakınları ve avukatları ile irtibatı ve dış dünyayla temas kanalları bütünüyle kesilmelidir.”

7- Türkiye’nin içinden geçtiği kriz ve kaos ortamından çıkabilmesi için acilen Erken seçim kararı alınmalıdır. 19.06.2010

0 yorum:

 
 
 
 
Copyright © güvence