BAKANLIĞA HACKER UYARISI

18 Haziran 2010 Cuma

You Tube yasağını proresto eden hackerlar, 10 saat boyunca Ulaştırma Bakanlığı’nın internet sitesini kararttı. CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, hükümetin hacerlar karşısında yenik düştüğünü söyledi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, Türkiye’de internet güvenliğinin zayıf ve korumasız olduğunu söyledi. İnternet güvenliğinin ya yabancılara teslim edildiğini ya da gevşek tutulduğunu vurgulayan Coşkunoğlu, şöyle dedi:

“Giderek bir siber savaş niteliğine bürünen bu güvenlik ve sansür sorunları ülkemizin her kurumunu tehdit etmektedir. Sadece şu iki yeni olay bile bu tehdidi ve ciddiyetini göstermeye yeterlidir. Birincisi; Mavi Marmara gemisine İsrail saldırı sırasında İHH’nın web sitesine erişim 3 gün boyunca engellenmiştir. İronik olan ise, erişimi engelleyenin, İHH’nın internet güvenliğini sağlamakla sorumlu olan kuruluşun bir İsrail firması olmasıdır.
İkincisi; bugün (18.06.2010) saat 01.00-11.00 arasında Ulaştırma Bakanlığı sitesine erişim engellenmiştir.”

Coşkunoğlu, Türkiye’deki her bireyin siber suçlar karşısında, her kurum ve kuruluşunun da siber saldırılar karşısında savunmasız ve korumasız olduğunu belirterek, “AKP’nin beceriksiz, bilgisiz ve vizyonsuz politikaları sonucu, ülkemiz insanını bilgi toplumuna taşıyabilecek bu teknoloji ülkemiz insanı için bir tehdit unsuru haline gelmiştir” dedi. 18.06.2010

0 yorum:

 
 
 
 
Copyright © güvence