EL KAİDE’DEN CİHAT ÇAĞRISI

18 Haziran 2010 Cuma

El Kaide terör örgütünün Arap Yarımadasındaki hücresi, Yemen'in doğusundaki aşiretleri merkezi hükümete karşı ayaklanmaya çağırdı.El Kaide’nin Arap Yarımadası’ndaki hücresi, internet aracılığı ile yaptığı çağrıda, “Yemen ordusunun Mayıs ayındaki hava saldırılarına cevap olarak, şerefinizi, topraklarınızı, evlerinizi koruyun, savunmaya geçin” dendi.

"Kadınlarınızın ve çocuklarınızın başına gelenler karşısında biz sessiz kalmayacağız, siz de kalmayın” denilen cihat çağrısında, direniş için halkın silahlanması istendi.

El Kaide’nin Arap Yarımadası’ndaki örgütlenmesi, bir süre önce Yemen’e kaydırılmıştı. Terör örgütü El Kaide, bir süre önce Yemen'deki örgütün başına yeni bir isim atamıştı.

ABD ordusu tarafından tutuklanarak Guantanamo’ya götürülen 31 yaşındaki Ahmed El Hamdi 4 yıl Guantanamo’da kaldıktan sonra 2006’da serbest bırakılmıştı. Ahmed El Hamdi terör örgütünün Yemen'deki operasyonlarından sorumlu olarak atanmıştı. Yemen’deki aşiretlere cihat çağrısının da Ahmed El Hamdi tarafından yapıldığı ileri sürülüyor.

Yemen ordusu, Mayıs ayında El Kaide'nin bir mevzisine saldırmış ve bölgedeki bir aşiret reisi yanlışlıkla öldürülmüştü. Aşiret üyeleri misilleme amacıyla 2 petrol boru hattına saldırmıştı. 18.06.2010

0 yorum:

 
 
 
 
Copyright © güvence