“ERDOĞAN KÜRTLERE ‘KARI’ GÖZÜYLE BAKIYOR”

18 Haziran 2010 Cuma

Siyasi parti liderlerinin haftalık olağan (Salı) konuşmalarına Bölücübaşı da avukatları ile haftalık olağan görüşmesinde cevap veriyor. Öcalan, avukatları ile yaptığı haftalık görüşmesinde bu kez AKP’nin “Kürt Açılımı”nı dinamitlerken yatak odası üslubu kullandı.
Başbakan Erdoğan, salı günü parti grubunda her geçen gün tırmanan bölücü terör nedeni ile bebek katilini suçlarken, “Cevap hakkım doğdu” diyen Öcalan, avukatları aracılığı ile yeni mesajlar verdi.

AKP’nin Anglo-Sakson politikaları hayata geçirmesi için iktidara getirildiğini iddia eden Öcalan, “AKP’nin çözüm için hiç bir projesi yoktur. Başbakan Erdoğan’ın grup konuşmalarını da dinledikten sonra kesin olarak bu sonuca vardım. AKP tamamen Anglo-Sakson politikaları uyguluyor, bu açılım projesi de aslında Anglo-Sakson politikasıdır, onlara aittir” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın kendisini ve BDP’yi sert bir dille eleştirdiğini söyleyen Öcalan’ın avukatları aracılığı ile verdiği mesajı noktasına virgülüne dokunmadan sunuyorum. Öcalan, şöyle dedi:

“İşte burada tecavüz, zor kültürü var. BDP de Erdoğan’ın neden böyle bir şey yaptığını tam olarak anlayamadı. BDP’nin Erdoğan’a vermesi gereken cevabı şöyle olmalıydı; 'Evet ben küçük bir parti-grup olabilirim, senin içinde de Kürtler var, sana destek olan Kürtler de var ama bana destek veren, kendi iradesiyle özgür bir şekilde varolmak isteyen beş milyona yakın Kürt de var' demeliydi. Erdoğan burada belki ifade edilmesi hoş değil ama Kürtleri 'karı' olarak görüyor. Bu benzetmeyi kullanmak çok uygun olur mu, ama durum budur. Erdoğan Kürtlere bu gözle bakıyor. Binlerce yıllık ataerkil tecavüz kültürünün şekillendirdiği bir zihniyetle Kürtlerle zorla ilişkiye girmek istiyor. Bir evlilik ilişkisinde bile zorla ilişki olmaz. Bir evlilik ilişkisinde erkek eşiyle zorla ilişkiye girebilir mi? Bunun için eşlerin karşılıklı rızası olmalı, bu iş özgür iradeyle olur.” 18.06.2010

0 yorum:

 
 
 
 
Copyright © güvence