LE MONDE'UN ANKARA HAVASI

18 Haziran 2010 Cuma

Fransız Le Monde gazetesi, “eksen tartışmaları” ışığında Ankara siyasetini değerlendiriken ilginç saptamalar yaptı. Le Monde’un İsrail’e karşı ayağa kalkan Türk vatandaşlarının sokak eylemlerine Fethullah Gülen’in İHH eleştirilerinin frenlediğini ifade etmesi dikkat çekti.

Le Monde, “Ilımlı bir Müslüman, yaşadığı ABD'ye dost olan Fethullah Gülen, İHH'nın hareketini eleştirerek Türkleri şaşırttı. Sürgündeki etkili bir adamdan böyle çekincelerin gelmesi hükümet içindeki çekişmeleri gün yüzüne çıkararak sokağı  sakinleştirdi” dedi.

Fethullah Gülen’in açıklamasının tam da Erdoğan'ın ateşli konuşmaları sırasında geldiğine işaret eden Fransız gazetesi, Erdoğan’ın İsrail’i hedef alan öfkeli konuşmalarından Türkiye’nin de kaygı duymaya başladığını vurguladı.

Tıpkı her Türk vatandaşı gibi, "Türkiye nereye gidiyor?" diye soran Le Monde, her şeyin 2011’de normal zamanında, ya da sonbaharda yapılacak erken seçime bağlı olduğunu kaydetti. 8 yıldır ilk kez kendisini tehlikede gören Başbakan’ın vaatlerde bulunabileceğini yazan gazete, “Ancak olası yeni bir hükümet, İslamcı değilse kuşkusuz daha da milliyetçi olacaktır.  En iyi gözlemcilere göre, böyle bir durum Avrupa için daha büyük bir tehlike oluşturuyor” dedi. 18.06.2010

0 yorum:

 
 
 
 
Copyright © güvence