"MİT İLE MOSSAD ŞAKALAŞIYOR"

18 Haziran 2010 Cuma

"Recep Tayyip Erdoğan ile Benyamin Netanyahu şakalaşıyor." Bu iddia Ermeni asıllı Rusya Jeopolitik Sorunlar Akademisi yöneticilerinden Araik Sarkisyan’a ait.
Sarkisyan, Recep Tayyip Erdoğan ile Benyamin Netanyahu'nun  büyük bir oyun oynadığını iddia etti. Sarkisyan'ın idiasına göre Türkiye ile İsrail arasında ciddiye alınacak hiçbir ihtilaf yok. Ortada figüranları da bulunan Erdoğan ve Netanyahu’nun sahneye koyduğu büyük bir oyun var.
İsrail ordusunun 1982’de Beyrut'a girerken Asala'yı gerekçe göstererek Ermeni mahallelerini yok ettiğini ileri süren Sarkisyan, çok sonra operasyonun Türk-İsrail gizli servisleri tarafından düzenlendiğinin ortaya çıktığını söyledi. Sarkisyan'a göre MİT ile MOSSAD o günlerde olduğu gibi kendi aralarında yine şakalaşıyor.
Araik Sarkisyan, bu iddialarına dayanak olarak Türkiye ile İsrail’in hiçbir anlaşmayı iptal etmemesini gösteriyor. Sarkisyan, “Yaşananlar, MİT ve MOSSAD’ın sahnelediği tiyatrodan ibarettir. Türkiye’nin önünde bir seçim var ve iktidar partisinin reytinglerini yeniden yükseltmeye çok ihtiyacı var” dedi. 18.06.2010

0 yorum:

 
 
 
 
Copyright © güvence