RUM PROVOKASYONU: GEMİDE MİT AJANLARI VARDI

5 Haziran 2010 Cumartesi

Kıbrıs Rum kesiminde yayınlanan Alithia Gazetesi, Gazze’ye insani yardım konvoyundaki gemilerde MİT ajanlarının bulunduğunu iddia etti.
Bilindiği gibi insani yardım konvoyundaki gemiler, Rum kesimi limanlarında engellenmiş, gerekçe olarak da Rum kemisinin ulusal çıkarları gösterilmişti. Fakat kanlı bir saldırı sonucu en az 9 kişinin katledildiği olaydan sonra Rum kesiminde yayınlanan, muhalefet yanlısı Alithia gazetesi, diplomatik çevrelere dayanarak, provokasyon kokan bir iddia ortaya attı.

Gazete Rum kesiminin, gemileri engellemesinin ardındaki asıl nedenin Türk hükümetinin gemilere MİT ajanları yerleştirmesi olduğunu yazdı. Rum yönetiminin gemilerin kendi limanından açılmalarına izin vermediğini hatırlatan gazete, “MİT Seferleri” başlıklı haber yorumunda şunları yazdı:

“Gemilerin Kıbrıs limanlarından denize açılmalarına izin verilmedi. Cumhurbaşkanı Hristofyas’ın Kıbrıs'ın çıkarlarının önce geldiği söylenerek onayladığı karara ilişkin açıklamayı Ulaştırma Bakanı Erato Kozaku Markulli yaptı. Gazze için denize açılan gemilerin Kıbrıs'ın hayati çıkarlarını tehdit etmesi muhtemeldi fakat hükûmet buna izin vermedi. Hükûmetin kararını, Gazze'de İsrail ambargosunu kırmaya  çalışan aktivistlerin gemisinde Türk gizli istihbaratı MİT'in üyelerinin olduğu bilgisi yönlendirdi.”

0 yorum:

 
 
 
 
Copyright © güvence