TÜRKİYE KİLİSE CENNETİ Mİ OLUYOR?

5 Haziran 2010 Cumartesi

Türkiye AB'ne girmedi ama Avrupa'nın neredeyse tüm dini grupları Türkiye'de temsil edilir hale geldi. Yabancıların gayri menkul sahibi olmalarının önündeki yasal engeller kaldırılınca Türkiye'nin cennet köşeleri bir bir farklı ülkelerden gelen ve oturma izni alan yabancıların kontrolüne geçti. Bunların başında da Fethiye ve çevresindeki tatil yöreleri geliyor. Nüfus itibarıyla mahalle ölçekli büyüyen yabancılar, kimi yerlerde Türklerin turistik yerlere geçişini bile engelliyor.
Bavul ticaretinin ilk cazibe merkezlerinden biri olan Antalya'nın şirin ilçesi Alanya da  Rusların tercihi. İlçeye yerleşen ve gayri menkul sahibi olan Rusların sayısı 3 bini aştı. İlk günler dini ibadetlerini evlerinde yapan bu azınlık turistler şimdi nüfusları artınca kilise ihtiyacı hasıl oldu. Alanya'daki Rus Ortodokslar da yeni bir kilise inşa etmek yerine Kale içerisindeki tarihi Aziz Georgi Kilisesi'ne göz dikti. Kilisenin ne zaman inşa edildiği ise bilinmiyor. Ortodoks Ruslar bu kiliseyi onarıp önce turizme sonra ibadete açmak istiyor.

Alanya Kalesi içinde bulunan ve halk arasında “Bizans Kilisesi” diye bilinen Aziz Georgi Kilisesi'nin onarım ve bakımını ilçeye yerleşen Ruslar üstlendi.

Alanya’ya yerleşen ve sayıları 3 bini geçen Ruslar, kilisenin onarım ve bakımını, üstlenirken Akdeniz’deki tek Ortodoks Kilisesi’ni de ibadete açmayı amaçlıyor.

Alanyalı Ortodoks Ruslar, kilisenin bakım ve onarımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gerekli izni aldı. Ruslar, kilisedeki çalışmalara bakanlığın “2011 Kültür Eserlerini Onarım Programı” kapsamında başlanmasını istiyor.

Kilisenin onarımı için hayırsever Rus vatandaşları ile sponsorlardan mali destek istenecek. Onarım çalışmaları için ilk etapta 500 bin avro gerektiğini hesaplayan Alanyalı Ruslar, Türkiye’ye gelen soydaşlarından da yardım toplamak için Türkiye’nin dört bir tarafındaki havaalanlarına bağış kutuları koymayı planlıyor.

Kiliseyi dini bir merkez haline getirmeyi de planlayan Ruslar, inşaat işleri bittikten sonra ibadet izni için girişim başlatacak. 05.06.2010

0 yorum:

 
 
 
 
Copyright © güvence