SEÇİM VE İSRAİL KARTI

10 Haziran 2010 Perşembe

The Wall Street Journal gazetesinde yayınlanan “Erdoğan ve İsrail Kartı” başlıklı yazıda Erdoğan’ın, İsrail’e öfkesinin ardındaki asıl nedenin seçimler olduğu iddia edildi.
Son anketlerde AKP’nin oy oranının yüzde 29’a kadar düştüğüne dikkat çekilen Steven Rosen imzalı yazıda Erdoğan’ın bir yıl önce Davos’taki “One Minute” çıkışından sonra ülkede kahraman gibi karşılandığı hatırlatıldı.

Erdoğan’ın şimdi de Gazze filosuna yapılan saldırı sonrasında ölçüsüz tepki gösterdiğine dikkat çekilen yazıda, Erdoğan’ın, “insan hakları ihlalleri” karşısında benzer tepkiler göstermediğinin gözlendiği ifade edildi.
Erdoğan’ın Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir’i savunduğunu, ABD’deki “soykırım” tasarısı için “komedi” dediğini, Türk ordusunun Kıbrıs’ta “işgalci olmadığı’nı söylediğini, öldürülen Kürtler konusunda ise hiçbir şey demediğini” ifade eden Steven Rosen, yazısında, “Acaba, Sayın Erdoğan’ın, İsrail’e öfkesinde can kaybına spontane bir reaksiyonun ötesinde bir şey olabilir mi? Bunun yanıtı, 13 ay sonraki Türk seçimlerinde saklı. Erdoğan’ın partisine destek yüzde 29’a indi. Bu da, iktidara gelmesinden bu yana en düşük destek ve Temmuz 2007’de sağladığı oyun iyice altında. Bu nedenle Erdoğan, İsrail kartını oynamaya karar verdi” dedi. 10.06.2010

0 yorum:

 
 
 
 
Copyright © güvence