TV KANALI YAKILDI

12 Haziran 2010 Cumartesi

Kırgızistan'daki çatışmalar 12 Haziran akşamı karanlık bastıktan sonra Celalabad kentine sıçrarken, kentteki bir televizyon binası ateşe verildi. Kırgızistan’ın 3. büyük kent olan Celalabad'taki televizyon kanalı tamamen yandı.


Özbek asıllı iş adamı ve eski milletvekili Kadircan Batırov'a ait olduğu bilinen Kırgız Özbek Üniversitesi binası da kundaklandı, şehirde birçok dükkan ve iş yerinin ateşe verildiği kaydedildi.

Kent merkezinde polislerin görülmediği, Oş ile Celalabad kentleri arasında bir polis karakolunun kimliği belirsiz kişiler tarafından basıldığı ve polislere ait eşya, giyim ve silahlara el konulduğu duyuruldu. Sözkonusu polis karakolunun çatısından bazı kişilerin vatandaşlara ve araçlara rastgele ateş ettiği de bildirildi.

Oş'taki çatışmalarda 71 kişinin öldüğü, 976 kişinin yaralandığı, Celalabad kentinde de 6 kişinin öldüğü, 50 kişi yaralandığı bildiriliyor. Kırgızistan;ın Özbekistan;a sınırı olan Oş ile Celalabad;ta olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. 12.06.2010

0 yorum:

 
 
 
 
Copyright © güvence