AKP:APO’YU ARTIK KİMSE ASAMAZ

1 Temmuz 2010 Perşembe

AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Abdullah Öcalan’ı asalım” önerisine yanıt verirken, bunun halkın zekası ile alay etmek olduğunu söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında “Apo’yu asma” polemiği devam ediyor. Bahçeli’nin Apo’nun idam edilmesi fikrine Başbakan Erdoğan, “Zamanında sen niye asmadın?” sözleriyle cevap vermişti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek de "İmralı’da müebbet hapis cezası çeken Abdullah Öcalan’ın asılması bu saatten sonra hukuken de mümkün değil" dedi.

İpek, gazeteci Ömer Şahin’in Kanal A’daki “Görüş Farkı” programında soruları yanıtladı. İpek, idamın DSP-MHP-ANAP koalisyonu döneminde mevzuattan çıkarıldığını söyledi. İpek, “Parlamento yeniden idam cezasını getirebilir. Peki bu kime uygulanabilir? İdam cezası getirildikten sonrası fiillere uygulanır. Aleyhteki kanun düzenlemeleri geçmişe yürümez. Bu yüzden 'idam edelim' sözlerini söylemek milleti alaya almaktır, milletin zekasıyla alay etmektir” dedi.

Programa katılan Yargıtay Onursal Üyesi Cevdet İlhan Günay da Abdullah Öcalan’ın idamının hukuken mümkün olmadığını ifade ederek, “Artık geçmiş olsun” dedi. Günay, “Biz onu affettik. Hakimlerimize hiç kimse kabahat bulamaz, cezasını verdiler ama Meclis’ten çıkmadı. Artık geçmiş olsun, o iş bitti. Zaten onu teslim edenler, paketleyip verenler ‘güzelce sağlığına bakın’ dediler, o yönüyle zaten bir şey olmaz” diye konuştu.01.07.2010

0 yorum:

 
 
 
 
Copyright © güvence