BİR ASKERE BİN MAHKUM

1 Temmuz 2010 Perşembe

İsrail Başbakanı Netenyahu, yıllardır Hamas’ın elinde rehin tutulan İsrail askeri. Gilad Şalid’in serbest bırakılmasına karşılık 1000 Hamas mahkumunu serbest bırakmaya hazır olduğunu açıkladı. Netenyahu, Gilad Şalid’in ülkesine dönmesi için ödemeye hazır olduğum bedel bu” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın 2006’da kaçırdığı İsrail askeri Gilad Şalid'i serbest bırakması halinde, bin Filistinli tutsağı serbest bırakacaklarını söyledi.

Netanyahu “Ulusa sesleniş” konuşmasında, “Kabul etme konusunda mutabakata vardığımız Alman arabulucunun teklifi, bin teröristin serbest bırakılmasını öngörüyor. Bu, Gilad'ın ülkesine dönebilmesi için ödemeye hazır olduğum bedel. Bu anlaşmaya 'evet' dedim ve anlaşma derhal uygulanmaya hazır” dedi.

Netanyahu, “Ancak, ödemeye hazır olmadığım bedeller de var ve o bedeller bu meşakkatli anlaşmada bulunmuyor” şeklinde konuştu.

İki temel ilke konusunda kararlı olduğunu belirten Netanyahu, “İlk ilke, tehlikeli teröristler, İsrail vatandaşlarına zarar verebilecekleri Judea ve Samarya (Batı Şeria) bölgelerine dönmeyecekler” dedi.

Netanyahu, ikinci noktanın ise, “namlı teröristler” olduğunu belirterek, bunların serbest bırakılmayacağını söyledi. Geçen Aralık ayında basında çıkan haberlerde, Şalid karşılığında bin Filistinlinin serbest bırakılması yönünde bir anlaşmadan söz edilmiş, ancak haber İsrail tarafından resmen teyit edilmemişti. 01.07.2010

0 yorum:

 
 
 
 
Copyright © güvence