KILIÇDAROĞLU’NA “ERMENİ” DEDİ

27 Mayıs 2010 Perşembe


Yunanistan’da yayınlanan To Vima Gazetesi, ismini açıklamadığı Türkiye’deki kaynaklara dayanarak CHP’nin yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için, “Kürt-Alevi kökenli Ermeni imiş” diye yazdı.
Günlük trajı 28 bin olan To Vima gazetesinin yazarı Stathis Efstathiadis, dünkü (26 Mayıs 2010) “Deniz’den Kemal’e” başlıklı yazısında Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderlik koltuğuna oturuşunu ve CHP içerisindeki hareketliliği değerlendirdi.

CHP’nin 33. kurultayını değerlendiren Yunan Gazeteci, yazısında, “Sonucu itibarı ile CHP Kurultayı”nın genelde Türk siyasetine olası etkilerine de değindi. Stathis Efstathiadis, CHP’deki lider değişikliğinin Türk siyasetinin geleceği açısından kaygı verici olduğuna vurgu yaptı ve, “Türkiye'nin siyaset sahnesinde, politikanın demokratik işleyişi konusunda belirsizliklere ve kaygılara yol açan dikkate değer bir değişiklik kaydedildi” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun kurultay konuşmasının Baykal’ın alışılagelen politikasından farkı olmadığını iddia eden Yunan gazeteci, yeni liderin özellikle parti içinde bir takım sorunlarla karşılaşacağını ifade etti. Önder Sav’ın yönetimde kalmasına dikkati çeken Stathis Efstathiadis, “Genel Sekreter Önder Sav, görevinden ayrılmıyor. Hatta süper güçlü parti meclisine de kendi adamlarını seçtirdi” diye yazdı.

To Vima yazarı yazısının son bölümünde Kılıçdaroğlu’nun etnik kökeninin CHP içerisinde de politik malzemeye dönüştüğüne vurgu yaparken, ismini vermediği parti içindeki bazı muhalif unsurların “Dersim” tartışmasına gönderme yaptıklarını hatırlattı ve, “Kılıçdaroğlu, Kürt-Alevi kökenli bir Ermeni imiş” dedi.
27.05.2010

0 yorum:

 
 
 
 
Copyright © güvence