SARKİSYAN: TÜRKİYE BAŞA DÖNDÜ

23 Haziran 2010 Çarşamba

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Berlin'de Konrad Adenauer Vakfı’nın düzenlediği toplantıda konuştu. Sarkisyan konuşmasında Türkiye ile varılan anlaşma üzerinde durdu.

Sarkisyan, ikili ilişkilerin önce normalleştirilmesi ve sınırların açılması, sonra ekonomik ve siyasi ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla imzalanan protokolden sonra Türkiye'nin Dağlık Karabağ sorunu ile ilgili yeni bir koşul ileri sürdüğünü belirterek, "Türkiye anlaşmalara uymadı, görüşmelere başlanmadan önceki noktaya döndü, bununla da yetinmedi, tehdit de etti" dedi.

Türkiye'nin ortak çıkarları göz önünde bulundurarak hareket etmediği sürece ikili ilişkilerde bir gelişme yaşanacağına inanmadığını ifade eden Sarkisyan, şartsız olarak sınırların açılmasını önerdiklerini, ancak bu isteğin Türkiye tarafından ileri sürülen şarttan dolayı gerçekleşmediğini savundu.

Türkiye ile diyalog yollarının tıkandığını belirten Sarkisyan, “Türkiye anlaşma istemiyor” diyerek, sorunun Azerilerin anlaşmaya varılmadan Dağlık Karabağ’a dönmek istemesinden kaynaklandığını söyledi.

AZERİ PRETOSTOSU

Toplantıda Azeri bir genç, "Dağlık Karabağ bölgesinde benim doğduğum köy 1992 yılından bu yana Ermeni işgali altında tutuluyor. Köyümdeki işgale ne zaman son vereceksiniz?" şeklindeki bir sorusuna karşılık Sarkisyan, işgalcilerin Azeri birlikleri olduğunu öne sürdü.

Toplantının yapıldığı binanın önünde Dağlık Karabağ bölgesindeki Ermeni işgalini ve Hocalı katliamını protesto eden bir grup Azeri gösterici, Sarkisyan'ın binaya gelişi ve çıkışı sırasında "Sarkisyan terörist", "Ermenistan Karabağ'dan çık" ve "Karabağ Türk'tür, Türk kalacak" şeklinde sloganlar attı. 22.06.2010

0 yorum:

 
 
 
 
Copyright © güvence