STERN: AHMAKLAR!

1 Haziran 2010 Salı


Almanya’da haftalık yayınlanan Stern Dergisi, Akdeniz’de katliam yapan İsrail’i yerden yere vurdu. Derginin 1 Haziran tarihli internet sayfasında Steffen Gassel imzasıyla yayınlanan, “İsrail’in At Gözlüğüyle Çıkmaz Sokağa Dalışı” başlıklı yorumda İnsani yardım taşıyan gemilere askeri operasyonun tam anlamı ile İsrail’in fiyaskosu olduğu vurgulandı. Stern, artık en büyük hamisi ABD’nin bile İsrail’in insanlık suçlarının üstünü örtmeye gücünün yetmediğini ileri sürdü.
Stern Dergisi, Gazze’ye insani yardım götüren gemilere yönelik askeri operasyonla ilgili değerlendirmesinde son derece ilginç bir üslup kullandı. Stern, “Yanlış politikanın ödülü, İsrail kabinesindeki birkaç ahmağın sorumlu olduğu denizde fiyaskodur. İsrail, bugüne kadar hiç görülmemiş bir şekilde rezil olmuştur” dedi.


Alman dergisi, bugüne kadar Ortadoğu’daki şiddetin en büyük kaynağı olarak bilinen İsrail’in askerî operasyonlarda ölçüyü kaçırdığı yönündeki iddiaların bu son saldırı ile kesinleşmeye başladığına vurgu yaptı.

“Akdeniz’deki kan gölünden artık Hamas ve Hizbullah’ın sorumlu tutulamayacağını” ifade eden dergi, Akdeniz’deki katliamın İsrail için yıkım olduğunu belirtti, bunun da Filistinliler karşısında takındığı atgözlüğü politikasının sonucu olduğunu vurguladı.

İsrail’in Gazze ablukasında ABD, Fransa ve Almanya’nın desteğine güvendiğini yazan dergi, bu durumun artık değişebileceğini kaydetti. Mısır’ı “İsrail’in sessiz Müttefiki” olarak tanımlayan Stern Dergisi, Maısır’ın bile Gazze sınırını açmasının önemine işaret etti.

Stern Dergisi, ABD’nin bile artık BM Güvenlik Konseyinde İsrail'in en üst düzeyinde teşhir edilmesini engellemediğini yazdı. Dergi, Gazze ablukasını kıran aktivistlerin hayal bile etmeye cesaret edemedikleri bir başarı elde ettiklerini vurgularken, “Ama hangi bedeli ödeyerek?” dedi.

0 yorum:

 
 
 
 
Copyright © güvence